Opgenomen in het WCF project

alice
2016

Alice heeft de basisschool in haar dorp afgerond en gaat nu via WCF naar de St Balikuddembe school, ruim een half uur rijden van haar huis.

rebecca

rebecca
2016

Rebecca is 10 jaar en woonde meer thuis. Een tante die in Kampala woont, was ziek geworden en Rebecca moest voor haar zorgen.

mackline
2017

Mackline is het eerste meisje die door één van de vrouwengroepen is geselecteerd. Zij was eigenlijk te jong (pas 6) maar zeer slim. Zij behoort tot de Katosi groep. Zij is ingestroomd in Primary 4.

tracy

tracy
2018

Tracyis in februari 2018 begonnen met Primary 5. Zij was toen 10 jaar. Zij is geselecteerd omdat zij voldoet aan alle voorwaarden. Zij was de 3e beste van haar klas en is daarom uitgekozen door de groep. Zij wil graag dokter (kinderarts) worden.

rehanah
2018

Rehanah is 10 jaar en woonde bij haar voogd in het hele kleine en afgelegen Buleebi. Rehanah is een slim meisje die nu op het hele kleine dorpsschooltje van Buleebi zit. Het bijzondere aan Rehanah vinden wij dat zij door de groep is geselecteerd, hoewel zij geen biologisch kind is van één van de aangesloten vrouwen.

mary
2019

Mary’s vader is lid van een groep. Mary zit in P4 en heeft een jaar gemist vanwege gezondheid
Ze is behoorde voor dat indtoomde bij de White Cows tot de Top 5 in haar klas

rehema
2019

De moeder van Rehema kan de schoolgelden voor Rehema niet betalen. Inmiddels had de Muwumuza groep zich over Rehema ontfermd. Rehema is een slim en eager meisje en is door de groep uitgekozen om deel te mogen nemen aan het WCF programma.

rosette
2019

Rosette woont alleen met haar moeder omdat haar vader meerdere vrouwen heeft. Rosette zat voordat ze instroomde in P3 en was de 1ste uit haar klas van 90 kinderen. Engels is haar favoriete vak en ze wil graag een doktor worden.

SUZAN
2020

Suzan is de tweede dochter van vier dochters. En hoewel ze strikt genomen 1 jaar te jong is volgens de criteria besluiten we haar in het programma op te nemen, vanwege haar‘hands – on’ persoonlijkheid en goede resultaten.

martha
2020

Martha is een 11-jarige kleindochter van Nakafu Margaret, een lid van de vrouwengroep Muwumuza. Martha’s moeder zette haar eigenlijk af bij Margaret’s huis en sindsdien is haar verblijfplaats niet bekend. Margaret nam de verantwoordelijkheid op zich om haar groot te brengen.

joyce
2020

Joyce is 10 jaar oud en een kleindochter van Zawedde Teo uit het dorp Gonve en lid van de vrouwengroep Muwumuza. Joyce werd op 2-jarige leeftijd door haar moeder bij Teo thuis afgezet. Grootouders zullen nooit willen dat hun kleinkinderen rondhangen en daarom laten veel (jonge) moeders baby’s altijd thuis achter. De vader van Joyce is niet in staat financieel bij te dragen. 

ZOU JE ONS WILLEN STEUNEN?

We hebben voor ieder budget een manier om bij te dragen , voor de kleine en de grote mens maar ook voor bedrijven. Bekijk de mogelijkheden.
Bij onduidelijkheden neem gerust contact op. Wij staan u graag te woord!
De giftshop